Mere în pijama

Unul dintre cele mai interesante deserturi are pe lângă denumirea simpatică şi un gust aparte: mere în pijama. Ingredientul principal este mărul, iar acest fruct răsplăteşte din plin, atât la nivel de gust, cât şi la nivel de aport de vitamine. Mere în pijama este un deliciu uşor de pregătit şi poate fi un bun prilej de a-i angrena şi pe cei mici în bucătărie. Pentru acest desert puteţi folosi foitaj de casă (dar asta creşte timpul de pregătire al preparatului), dar merge şi cu cel din comerţ. Iată de ce veţi avea nevoie şi care este modul ideal în care să-l preparaţi: Pentru început aveţi nevoie de 4 foi de foitaj, 4 mere, 1-2 linguriţe suc de lămâie, 2 linguriţe calvados, 30 g marţipan brut, 2 linguri lapte, 1 gălbenuş. Se încălzeşte cuptorul la 200-220 de grade, apoi se curăţă şi se îndepărtează cotorul de la fiecare măr. Acestea se stropesc cu sucul de lămâie şi cu calvados şi se umplu cu marţipan. Se întind puţin foile şi se învelesc merele în ele. Se clăteşte o tavă cu apă rece şi se aşează foitajele în ea. Între timp se amestecă laptele cu gălbenuşul şi se unge foitajul, apoi se introduc pentru aproximativ 32 de minute la cuptor. După ce s-au făcut aurii le putem aranja pe un platou pentru a fi servite imediat. Cu siguranţă că o să aveţi poftă bună!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s