Firimituri de piersică şi zmeură

desert-cu-zmeura-si-nu-numai

Această prăjiturea cu zmeură şi piersică se poate consuma ca desert. Poţi surprinde musafirii tăi, pentru că promit că este foarte apetisant. Merită să încerci această reţetă de vară. Pentru prepararea ei veţi avea nevoie de: 4 piersici medii coapte, 125 g zmeură proaspătă sau congelată şi fără zahăr, 150 g făină, 100 g zahăr, 1 vârf de cuţit nucşoară măcinată, 4 linguri fulgi de unt, 100 ml smântână semidegresată, sau iaurt cu vanilie opţional. Se încinge cuptorul la 190 grade. Se spală piersicile, se înjumătăţesc, se îndepărtează sâmburele şi se taie pulpa felii subţiri. Se aşează pe fundul unei forme termorezistente, cu dimensiuni de 25 x 15 cm. Se spală zmeura, se scurge bine şi se presară peste piersici. Se amestecă făina cu zahărul şi nucşoara într-un vas mediu. Se adaugă fulgii de unt frământând aluatul cu degetele până când se obţine o compoziţie fărâmicioasă, cu care se acoperă apoi fructele. Se coace circa 25 de minute, până când a căpătat culoare la suprafaţă şi s-au înmuiat piersicile. Se serveşte prăjitura caldă, în formă, se împarte în farfurii şi se garniseşte cu smântână. Dacă optaţi pentru o variantă mai consistentă a acestui desert, îl puteţi servi cu o cupă de îngheţată de vanilie alături. Poftă bună!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s