Unt de migdale – cum se poate face acasă

Unt de migdale

Modul de viață sănătos include câteodată și faptul că în loc de a cumpăra unele produse optăm să le preparăm acasă. De ce? Răspunsul ni-l dă de cele mai multe ori lista lungă care se vede după cuvântul „Ingrediente”. De obicei, produsele cumpărate din comerț conțin conservanți și coloranți, și chiar dacă nu e așa, ele conțin cel puțin una sau două substanțe nedorite, cum ar fi îndulcitorii sau potențiatorii de arome. Tocmai din acest motiv îți propun să preparăm împreună alimente sănătoase care se pot găsi în comerț, dar care sunt și mai sănătoase dacă sunt preparate acasă. Astăzi îți voi prezenta o rețetă deosebit de simplă: cum poți prepara acasă unt de migdale. De fapt este super simplu: începem cu migdale prăjite. Eu prefer migdalele nesărate, însă tu poți folosi sărate dacă așa-ți place. Eu de obicei prepar unt de migdale din 3 cești de migdale prăjite pe care le pun în robotul de bucătărie și le mărunțesc până obțin o cremă grunjoasă. Untul de migdale este gata cam în 5 minute, în funcție de puterea robotului sau blenderului pe care îl folosești. Poți păstra untul de migdale la frigider timp de 3 săptămâni, însă sigur nu va ține atât. Eu folosesc acest unt atât la prepararea fursecurilor și checurilor, cât și ca atare, cu fructe, iaurt sau vafe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s