Eton Mess

Eton Mess este o rețetă simplă, rapidă și desigur foarte delicioasă. Această rețetă englezească este un desert fin și gustos la îndemăna oricui. A fost inventată de studenții de la Colegiul Eton din Marea Britanie.

Ingrediente:

  • 300 ml de smântănă lichidă pentru frișcă       hhmmm
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 100 g bezele
  • 300 g căpșuni proaspete
  • 2 linguri mascarpone
  • 30 g zahăr tos
  • frunze de mentă pentru decor

Preparare:

Înainte de toate să ne gândim cum îl vom aranja. Îl putem pune pe farfurioare sau în pahare înalte. Eu întotdeauna folosesc pahare înalte pentru că arată mai elegant.

Acum să începem pregătirea desertului. În primul rând zdrobim bezelele în bucăți mai mari și le așezăm pe fundul paharului înalt. Apoi batem bine frișca până se întărește și adaugăm treptat cele 2 linguri de mascarpone. Spălăm foarte bine căpșunele, le curățăm de codițe și le tăiem în patru sau opt bucăți. După care amestecăm bine căpșunele tăiate cu frișca bătută.

Turnăm o parte din acest amestec peste bezele, apoi mai adaugăm din bezele și iarăși turnăm din amestecul cremos. Nu ne oprim până nu se umple paharul.

Pentru decor punem frunzele de mentă proaspete. Dacă gătim cu plăcere pentru cei dragi, e imposibil să nu ne iasă! Poftă bună și pentru că nu o să fie de ajuns doar un pahar vă urez spor la preparat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s