Brioșe cu zmeură și ciocolată

muffin cu zmeuraMi se face proftă doar cănd vorbesc de zmeură. Să știți că mereu m-a fascinat prietenia aceasta gustoasă dintre zmeură și ciocolată. Se completează incredibil de potrivit și provoacă o bombă captivant de încântătoare. Și cum a început sezonul de zmeură iar ciocolata este întotdeanuna la îndemână haideți să facem ceva memorabil de savuros.

M-am gândit la brioșele cu zmeură și ciocolată.

Pentru 12 buc. de brioșe aveți nevoie de:tava muffin

  • 25 gr făină albă
  • 2 lingurițe praf de copt
  • jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 13 gr zahăr cristalizat
  • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
  • 100 ml ulei
  • 250 ml chefir
  • 5 gr ciocolată amară
  • 15 gr zmeură prospătă sau congelată.

Încălzește cuptorul la 180 grade. Decongelează zmeura dacă este cazul. La zmeură proaspătă este foarte important să o speli temeinic. Taie ciocolata în bucățele mai mici. Pune făina într-un bol înalt, adaugă praful de copt și bicarbonatul. Într-un alt bol mixează oul cu ulei și chefir peste care aștearnă făina și bucățile de ciocolată. Unge tava pentru brioșe cu un pic de ulei. Toarnă aluatul pregătit în forme până la 1/2 . Așează peste fiecare o bucățică de zmeură. Acoperă zmeura cu restul de aluat. Lasă aluatul la cuptorul preîncâlzit cca. 20-25 minute și orneaz-o cu scorțișoară și frișcă. Se poate servi cald sau rece.

cu frisca

Ți se pare greu de preparat? Încearcă și te rog să ne împărtășești experința.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s