Pateuri cu mere și stafide

mere
Appelflap

Cred că nu exagerăm dacă spunem că prăjiturile cu mere sunt alegerea cea mai populară când vorbim de plăcinte, pateuri sau ștrudele. Aromate cu scorțișoară sau zahăr, merele coapte fac umplutura delicată și delicioasă. Cel mai adesea, pateul cu mere  este servit cu zahăr tos sau farin. Mai jos aveți o rețetă populară în Olanda și Belgia. Tipul acesta de ștrudel este numit Appelflap.

 Ingrediente

  •  1 un pachet foi de plăcintă
  •  8 mere
  •  150 gr zahăr brun
  •  100 gr stafide
  •  1 linguriță praf de scorțișoară
  •  1.5 linguri făină de porumb

 Mod de preparare 

Lăsați foile de ștrudel să se decongeleze. Nu îndepărtați încă folia de plastic care separă fiecare foaie. Tăiați foile în pătrate egale de 10/10 cm.

Curățați merele, tăiați-le în patru și scoateți cotorul și semințele. Tăiați miezul rămas în cuburi. Adăugați zahărul, stafidele, praful de scorțișoară și 1.5 linguri de făină de porumb. Amestecați cuburile ușor cu o lingură de lemn.

Puneți o lingură din acest amestec în fiecare foaie de ștrudel. Umeziți marginile foii cu puțină apa și îmăturiți-le pe diagonală. Aplicați puțină presiune cu o furculița pe marginile plicului format. Îndepărtați folia de plastic de dedesubt.

Ungeți partea superioară a pateului cu ou bătut si presărați puțin zahăr tos deasupra lui. După ce ați pregătit și celelate pateuri în mod asemănător, puneți-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.  Băgați tava la cuptorul pre-încălzit la temperatură de 200°C timp 25 de minute, verificându-le după 15 minute pentru a fi siguri că zahărul nu se arde. Dacă este necesar reduceți temperatură la 180 °C  de grade pentru timpul rămas.

Poftă bună!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s