Prăjitură cu nuci americane

Am să îndulcesc şi anul 2015 cu nişte rețete de dulciuri uimitoare. Aşa că iată prima mea rețetă din anul acesta:

Ingrediente:

  • unt pentru uns tava
  • 300 g făină
  • 225 g zahăr brun
  • 200 g unt moale sau margarină
  • 125 g nuci americane (Pekan) mărunțite
  • 75 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură apă

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175° C. Se unge o tavă (25×36 cm). Se amestecă într-un castron făina, 150 g zahăr brun şi 100 g unt.

Se aşează această compoziție pe fundul tăvii, uniform şi apăsat, sub formă de blat. Deasupra se presară nucile. Se topesc într-o crăticioară restul de unt şi cel de zahăr, la foc potrivit, amestecând încontinuu, până când începe să clocotească. Se lasă să fiarbă 1 minut, amestecând mereu.

Se toarna zahărul ars uniform peste nuci. Se ține circa 20 de minute la cuptor, până începe să clocotească la suprafață şi capătă o culoare aurie.

Se aşează două crăticioare una într-alta pentru o baie de aburi, în cea de jos se dă apă în fiert. Se reduce focul. Între timp se rupe ciocolata bucăți şi se topeşte în cratița superioară.

Se picură ciocolata peste prăjitură cu ajutorul unei furculițe. Se lasă să se răcească, apoi se taie în 20 de bucăți şi se serveşte cât e caldă.

Poftă mare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s