Pâinici dulci cu stafide

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 vârfuri de cuțit bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri unt sau margarină
  • 75 g stafide
  • 2 ouă
  • 125 ml zer
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220 grade. Într-un castron, se amestecă bine făina, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se rade untul în fulgi mărunți. și se adaugă la compoziția de făină. Apoi, cu mâinile reci, se frământă repede, până se obține un aluat fărâmicios.

Se adaugă stafidele. Se bat ouăle împreună cu zerul într-un castron mic și se adaugă la aluat. Se amestecă totul cu mâinile, până se obține un aluat moale. Se împarte aluatul în două.

Se unge o tavă mare. Se modelează cele două părți de aluat în câte un rulou cu diametru de circa 20 cm. FIecare se taie cu un cuțit cu lamă lungă, în 6 felii mari, fără a le desprinde una de alta.

Se introduc la cuptor pentru 12-15 minute, până când au căpătat o culoare aurie. Apoi se despart feliile una de alta și se servesc la ceai, după tradiția culinară englezească, dar se poate consuma la fel de bine și la micul dejun. Unsă cu miere sau dulceață de căpșuni, este deosebit de delicioasă.

Poftă bună!

Leave a comment